ALBERG PAU CASALS - CANIGÓ
6, Av. Pau Casals · 66500 Prada · Tel. (00 33) 0468 96 34 51 · (00 34) 931 986 903 · (00 34) 933 172 411 · reserves@alberg-canigo.cat

Alberg Pau Casals Canigó Façana posterior Inauguració Canigó Hall Pavelló B façana posterior Façana posterior Menjador Habitació

Entorn d’Aprenentatge del Canigó

L’alberg ha iniciat les activitats com Entorn d’Aprenentatge del Canigó. Els camps i els entorns d’aprenentatge (CdA/EdA) són serveis educatius que treballen conjuntament amb els centres educatius per promoure l’aprenentatge dels alumnes a través de l’oferta d’activitats didàctiques innovadores realitzades en un medi natural o cultural singular de Catalunya i contribuir a l’aprofundiment de la formació competencial de l’alumne.

És una proposta pedagògica adreçada als estudiants de darrer cicle de primària, secundària  i batxillerat. La docència que es desenvolupa a l’Entorn d’Aprenentatge del Canigó la porten a terme professors que treballen en conveni entre el Departament d’Ensenyament, la Fundació Universitat Catalana d’Estiu i l’Associació Universitat Catalana d’Estiu. La tasca docent amb els alumnes es desenvolupa seguint l’horari escolar, aproximadament des de les 9 del matí fins a les 5 de la tarda.

Els centres educatius poden fer estades de dos a cinc dies al nostre Entorn d’Aprenentatge, amb l’allotjament, i la realització d’activitats programades a l’alberg.

En aquest enllaç (EdA Canigó) trobareu la informació necessària per tal de poder fer una estada amb nosaltres i conèixer el ric patrimoni cultural i natural de la Catalunya Nord i en concret del Conflent, comarca històrica que ens acull.

Els àmbits de l'Entorn d'Aprenentatge del Canigó

El bressol de Catalunya: És ben sabut que Ripoll és coneguda com el bressol de Catalunya. Aquesta denominació la disputa amistosament amb la comarca del Conflent. Sigui l’una o l’altra, el que és indiscutible  és que en aquestes valls de cada cantó dels Pirineus hi sorgiren uns comtats que, junts, amb els seus castells i monestirs dirigits per homes coratjosos, van començar a escriure una història mil·lenària. Una història que encara perdura. Activitats: Sant Martí del Canigó, Sant Miquel de Cuixà, Priorat de Serrabona, Priorat de Marcèvol i Castell de Rià.


Antic Regne de Mallorca: Va haver-hi un temps que la Catalunya Nord va formar part del Regne de Mallorca (1276 – 1349).  D’aquest passat lligat a les Illes, resten vestigis en el territori. Els coneixerem i veurem quines foren les relacions de la Catalunya Nord amb l’illa de Mallorca. Activitats: Castell Reial de Cotlliure, Palau dels Reis de Mallorca, Catedral de Perpinyà.Fem el Verdaguer. Excursionisme i poesia: Entre els estius de 1882 i 1883, el poeta Jacint Verdaguer va recórrer els Pirineus per coronar els seus cims més populars mentre componia la seva obra més emblemàtica: Canigó. Aquesta activitat vol ser un homenatge a un dels iniciadors de l’excursionisme, Verdaguer, que de forma agosarada va caminar pas a pas per descobrir les llegendes, la toponímia, la història i la llengua. Activitats: proposem una mirada diferent als itineraris de Sant Martí del Canigó i el Castell de Rià, a través de la poesia de Verdaguer, mentre descobrim la natura i el paisatge.


Exili i resistència: La Catalunya Nord, territori fronterer al llarg de la història, fou un territori d’arribada de milers de republicans fugint del feixisme. Tots ells iniciaven, en arribar a aquestes contrades, l’exili, que per si mateix comportava resistència. Treballarem els grans conflictes del segle XX i les seves conseqüències, tot recorrent espais de memòria que ens han d’ajudar a no oblidar. Activitats: Memorial de Ribesaltes, Camps de refugiats, Platja d'Argelers, Maternitat d'Elna, Descoberta de Prada, Itinerari de l'exili, Cartes des de Prada.Territori, geologia i medi ambient: conforma un conjunt d’activitats centrades en el patrimoni natural. La importància geològica de la zona, la diversitat d’ecosistemes, la combinació d’aigües termals, aigües subterrànies i torrents fluvials, configuren un territori amb un paisatge en intrínseca relació amb l’activat humana que des de temps passats ha sabut obtenir els recursos necessaris per la seva subsistència. Activitats: massís del Canigó, Bosc del Bastard, Coves de les Grans Canaletes, Orgues d'Illa de Tet i Taller de pedra seca.


Frontera: En funció de la vostra via d’accés us rebrem en una de les fortaleses, on farem una visita i reflexionarem sobre el fet fronterer, al llarg de la història i en l’actualitat. Activitats: Fort Liberia, Vilafranca de Conflent, Fort Bellaguarda, Ciutadella de Montlluís.


Consulteu totes les activitats


 

Associació Alberg Vallroc Canigó
«associació llei 190
6, Av. Pau Casals · 66500 Prada
Tel. (00 33) 0468 96 34 51 · (00 34) 931 986 903 · (00 34) 933 172 411
Correu electrònic:
reserves@alberg-canigo.cat